آموزش ساخت پیکسیلیشن
برای آموزش ساخت انیمیشن پیکسیلیشن قبل از هرچیز آستانه صبر بازیگری که انتخاب میکنید را بسنجید.
چراکه در روش پیکسیلیشن بازیگر شما باید ظرفیت بالایی از صبر را داشته باشد تا شما بتوانید یک حرکت ساده سر و دستش را با بارها و بارها حرکت دادنهای کوچک و فریم به فریم عکاسی کنید. کاری که شاید ساعتها طول بکشد!
پیکسیلیشن چیست؟
با ساخت انیمیشن استاپ موشن پیکسیلیشن بیشتر آشنا شویم
پیکسیلیشن (Pixilation) ، یکی از تکنیکهای ساخت استاپ موشن است که سالهاست با روش جذاب و شگفت انگیزش، مخاطبان زیادی را به خودش جلب کرده است. به کمک این سبک که با بازیگری انسان ساخته میشود، بازیگر شما بدون اینکه قدمی بردارد میتواند در کوچه و خیابانها قدم بزند، پرواز کند و یا سفری به دنیای خیال داشته باشد.
در سبک پیکسیلیشن، انسان به طور کامل و یا در بخشی از این نمایش دخیل است و نقشی را ایفا میکند. شما میتوانید از خودتان و یا یک بازیگر استفاده کنید تا سناریویی که درنظر گرفتهاید را اجرایی کنید. با این تفاوت که ذره ذره حرکات را باید در فضایی واقعی یا ساخته شده عکاسی کنید.
تاریخچه
ساخت پیکسیلیشن
تاریخ ساخت پیکسیلیشن به سال 1952 برمیگردد. زمانی که نورمن مک لارن (Norman McLaren) کارگردان و انیماتور اسکاتلندی-کانادایی، روش جدیدی را برای ساخت فیلمش به نام همسایهها (Neighbours) ابداع و انتخاب کرد. ابداعی که او را برنده جایزه اسکار بهترین فیلم مستند کوتاه کرد. فیلمی با موضوع ضدجنگ که با روشی جذاب و دوست داشتنی منازعات میان دو همسایه بر سر مالکیت یک گل را نشان میداد.
رفته رفته کارگردانان و انیماتورهای زیادی جذب این تکنیک شدند. اما از بین تمامی این افراد آثار جان پابلو زاملّا (Juan Pablo Zaramella) از مشهورترین آثار در میان استاپ موشنهای ساخته شده با تکنیک پیکسیلیشن است.
نحوه ساخت پیکسیلیشن
روند ساخت استاپ موشن به روش پیکسیلیشن همانند دیگر ساخت استاپ موشن است. یعنی ایده پردازی کنید. کاراکترتان که یک انسان است را حرکت دهید، عکس بگیرید و این روند را آنقدر ادامه دهید تا به پایان ایده برسید. در نهایت هم یک صداگذاری و تدوین ساده روی کار انجام دهید.
اما این روندی کلی برای ساخت تمامی سبکهای استاپ موشن است. ساخت پیکسیلیشن به مراتب از بعضی دیگر سبکها هم بسیار سختتر و هم وقتگیرتر است و صبر و حوصله بالایی را میطلبد. اما در عوض نتیجه شرینی انتظارتان را میکشد.
- ایده پردازی کنید و سناریو بنویسید
- استوری بورد بکشید
- بازیگر نقش موردنظرتان را انتخاب کنید
- حرکت دهید و عکاسی کنید
- مرحله پنج را آنقدر تکرار کنید تا سناریو تکمیل شود
- تدوین کنید و خروجی بگیرید
انتخاب بازیگر
مهمترین گزینه در ساخت پیکسیلیشن
در این روش مهمترین گزینه بازیگر یا به اصطلاح همان کاراکتر مدنظر ایده شماست. هر بازیگری نمیتواند در پیکسیلیشن نقش ایفا کند مگر اینکه صبر ایوب داشته باشد. بازیگری در پیکسیلیشن کار سختی است. چون بازیگر مدت زیادی را باید در یک حالت بماند و مطابق با هر فریم فقط مقدار کمی که شاید گاهی اوقات اصلا به چشم هم نیاید حرکتی کند تا یک عکس گرفته شود.
بازیگر شما حتی ممکن است مدت زیادی را در یک ژست و فیگور به خصوص مانند چوب خشکی ثابت بماند تا شما بتوانید در کنار حرکت بازیگر، حرکتهای مربوط به دیگر آبجکتهای درون صحنه را هم با دقت انجام دهید. پس در انتخاب بازیگر پیکسیلیشن حتما دقت کنید!
با پیکسیلیشن دنیای جادویی بسازید
شما با کمک تکنیک پیکسیلیشن میتوانید دنیای جدیدی خلق کنید که تمام رفتار و حرکات انسانها با دنیای ما متفاوت باشد. آدمهایی که میتوانند از دیوار عبور کنند، مثل آب درون زمین فرو بروند یا اینکه یک دفعه از داخل زمین بیرون بپرند! آدمهایی که میتوانند روی زمین صاف سُر بخوردند و یا با یک حرکت سر یا چشم، تمام کارهای روزمره خودشان را بدون زحمتی بیشتر انجام بدهند. دوست دارید این دنیای هیجانانگیز چگونه باشد؟ تمام تصمیمش با شماست!
با پیکسیلیشن موزیک ویدیو بسازید
یکی از تکنیکهایی که امروزه برخی از خوانندههای جهان برای ساخت ویدئوی موزیکشان انتخاب میکنند، پیکسیلیشن است. روشی جذاب و در عین حال نوآورانه و خلاق که هرکسی قادر به ساختش نیست.
با پیکسیلیشن موسیقیشان هم رنگ و بوی جدید به خود میگیرد و احساس متفاوتی را در مخاطب ایجاد میکند. موزیک ویدئوهای مختلفی در سطح جهان با این تکنیک ساخته شده است. در ایران هم بهترین موزیک ویدئویی که با این سبک ساخته شده، مربوط به آهنگ «خوشحالم» سیروان خسروی است.
نمونه انیمیشن های پیکسلیشن
ساخت انیمیشن با تکنیک پیکسلیشن
اگر میخواهید تیم آراستاپ موشن برای شما هم استاپ موشن پیکسیلیشن جذاب تولید کند، پس فرصت را از دست ندهید!
برنامه ریزی دقیق داشته باشید
برای اینکه در اجرا از بروز خطا جلوگیری کنید، حتما از قبل چندین بار پروسه اجرایی سناریو را با خودتان مرور کنید. حتی میتوانید سناریو را یکبار با کمک کاراکتری عروسکی به طور تستی انجام دهید تا خیالتان از تمامی جوانب کار راحت شود. خصوصا اگر محدودیت زمان و تعداد فریم برای فیلمتان دارید.
مبالغه هر چه بیشتر، بهتر
در پیکسیلیشن هرچه پیاز داغ مبالغهاش را بیشتر کنید، کار جذابتری تحویل میگیرید. تکنیک پیکسیلیشن میتواند پر از موقعیتهای طنز و خندهدار باشد که از طریق آن هم بتوانید مفهوم و هدف خود را بهتر به مخاطب برسانید و هم مخاطب را بدون احساس خستگی برای مدتها با خودتان همراه کنید.
پیکسیلیشن میتواند گزینه خوبی برای بیان طنزهای نقادانه به مشکلات جامعه و اشتراک آنها با مخاطبانتان باشد.
بهترین نرم افزار ساخت انیمیشن پیکسلیشن
برای ساختن استاپ موشن پیکسیلیشن خوب و حرفهای، نیاز دارید تا بهترین و حرفهایترین برنامهها و نرم افزارهای ساخت استاپ موشن را بشناسید.
علاوه بر معرفی، جزء به جزء آموزش کار با این برنامهها را در کنارتان هستیم.
سوالات تکنیک پیکسلیشن در انیمیشن
پیکسیلیشن یکی از تکنیک های ساخت استاپ موشن است که انسان به طور کامل و یا در بخشی از این نمایش دخیل است و نقشی را ایجاد میکند و سوژه اصلی داستان می شود.
در این روش به جز لوازم مخصوص تصویربرداری، تنها نیاز شما به یک شخص به عنوان بازیگر است که حتی خودتان هم میتوانید به عنوان بازیگر استاپ موشن خودتان ایفای نقش کنید.
در این تکنیک که یکی از جذابترین سبک های استاپ موشن است حرکت های نا متعارف انسان مثل حرکت کردن بدون قدم زدن و یا هر حرکت دیگری که د رواقعیت انسان نمی تواند انجام دهد دلیل اصلی جذابیت این سبک برای مخاطب است.
نرم افزار مورد استفاده در همه سبک های استاپ موشن یکسان است و به پیشنهاد آراستاپ موشن بهترین نرم افزار برای ویندوز و مک دراگون فریم است و بهترین نرم افزار برای موبایل هم استاپ موشن استودیو.