انواع استاپ موشن - 6 روش ساخت استاپ موشن - آراستاپ موشن

انواع استاپ موشن را بشناسیم ؟

انواع استاپ موشن را بشناسیم. استاپ موشن از زمانی که جایگاه ویژه‌ای در بین دوست‌داران انیمیشن پیدا کرده، به مرور زمان تبدیل به شاخه ای از شاخه های انیمیشن شده است که خود خانواده ای بزرگ تشکیل داده است که زیر شاخه های زیادی دارد.شما برای ساخت استاپ موشن روش‌های مختلفی را می‌توانید امتحان کنید و نمونه‌کارهای تولید شده توسط دیگر انیماتورهای این سبک از انیمیشن را به دقت بررسی کنید. تا علاقه‌مندی خودتان را برای تکنیک استاپ موشنی که می‌خواهید بسازید پیدا کنید.

برای اینکه با انواع تکنیک های مختلف استاپ موشن آشنایی پیدا کنید، با RStopmotion همراه شوید:

روش اول: Object Animation ( آبجکت انیمیشن )

در ابجکت انیمیشن تمامی اشیاء اطرافتان می‌توانند در انیمیشن شما شرکت داشته باشند.این روش میتواند جذابیت بیشتری نسبت به دیگر انواع ساخت استاپ موشن داشته باشد چون مخاطب کاملا فیزیکی و واقعی بودن آبجکت ها را حس میکند و جابجایی آنها دور از انتظار اوست. انتخاب هرکدام‌ از اشیاء بسته به داستان و ایده‌ای است که شما برای فیلم‌تان در نظر گرفته‌اید. اگر توجه کرده باشید، امروزه از روش آبجکت انیمیشن یا همان انیمیشن اشیاء برای تبلیغات تلویزیونی و فضای مجازیِ بسیاری از محصولات استفاده می‌شود.

روش دوم: Pixilation (انیمیشن پیکسیلیشن)

در سبک پیکسیلیشن استاپ موشن ، انسان به طور کامل و یا در بخشی از این نمایش دخیل است و نقشی را ایجاد می‌کند. شما می‌توانید از خودتان و یا یک بازیگر استفاده کنید تا سناریویی که درنظر گرفته‌اید را اجرایی کنید. اما قبل از هرچیز آستانه صبر بازیگری که انتخاب می‌کنید را بسنجید. چراکه در روش پیکسلیشن بازیگر شما باید ظرفیت بالایی از صبر را داشته باشد تا مثلاً شما بتوانید یک حرکت ساده سر و دستش را با بارها و بارها حرکت دادن‌های کوچک و فریم به فریم عکاسی کنید. کاری که شاید ساعت‌ها طول بکشد!
در سبک پیکسیلیشن، علاوه بر انسان شما می‌توانید انواع استاپ موشن دیگر را هم مخلوط نمایش‌تان کنید. مثلاً اشیاء اطراف درون صحنه را هم همزمان به حرکت در بیاورید. همان کاری که در روش object-animation یاد گرفتید. درست مثل روشی که حمیدرضا میرباقری و بهروز یغمائیان در سری سریال «دنیای شگفت‌انگیز حمید» در انتهای دهه هفتاد و در سال 79 انجام دادند.

روش سوم:Claymation  (انیمیشن خمیری)

شما با انیمیشن خمیری به راحتی می‌توانید با چند تکه خمیر یا گل رُس دکور و اجزاء و بازیگران داستان‌تان را بسازید و با حرکت و عکاسی فریم به فریم، انیمیشن دلخواه خودتان را بسازید.انیمشن خمیری یکی از جذاب ترین روش های انواع استاپ موشن است. فقط یادتان باشد، با خمیر تنها کلیات عروسکی که نقش بازیگر شما دارد را می‌توانید بسازید.

اما اگر می‌خواهید حرکت‌های دقیق‌تری به عروسک خمیری‌تان بدید باید حتما یک اسکلت‌بندی مناسب برایش درنظر بگیرید. برای اینکه مجسمه خمیری‌تان حالت چهره‌های دقیق و زیباتری در حین اجرای نمایش‌تان داشته باشد، بهتر است سرهایی متعدد با حالت‌های چهره مختلف بسازید و در هر صحنه از سر و چهره مربوط به خودش استفاده کنید تا سر اصلی مجسمه‌تان حالت اصلی خودش را از دست ندهد.

برای معرفی نمونه‌کارهای پر طرفدار استاپ موشن به سبک انیمیشن خمیری می‌توانیم از انیمیشن‌های جذاب خارجی پت و مت، فرار مرغی، والاس و گرومیت و بره ناقلا نام ببریم که ساعت‌ها طرفداران کوچک و بزرگ خود را پای تلویزیون ثابت نگه داشته‌اند.

روش چهارم: Puppet Animation (انیمیشن عروسکی)

انیمیشن‌های عروسکی با عروسک‌‌هایی ساخته می‌شود که شما با روش‌های مخصوص آن‌ها را قالب‌گیری کرده‌اید و حتی برای حرکت‌ها و حالت‌های مختلف از یک شخصیت عروسکی‌، چندین نمونه و نسخه ساخته‌اید.

در این روش از سیم‌هایی برای اسکلت عروسک استفاده می‌شود که در عین انعطاف‌پذیری برای حالت دادن در صحنه‌های مختلف، پایداری لازم را هم برای ایستادن در یک حالت مخصوص در زمان عکاسی داشته باشد.

امروزه از انیمیشن عروسکی برای ساخت انیمیشن‌های سینمایی پیشرفته‌ای مانند آقای روباه، عروس مرده، کورالین، پیوند گمشده و … که از جذابیت و محبوبیت خاصی برخوردار است استفاده می‌شود.
در ایران نیز اخیرا کار کوتاهی که با استفاده از این سبک استفاده شده است، انیمیشن کوتاه عروسکی «آقای گوزن»، به کارگردانی سید مجتبی موسوی است.

روش پنجم: Cutout (انیمیشن کات اوت)

کات آوت یکی دیگر از انواع استاپ موشن است، همان‌طور که از اسم آن پیدا است( کات اوت )، شما می‌توانید با برش دادن موادی مانند پارچه، کاغذ یا مقوا صحنه و اجزای آن را با تمام جزئیاتش مانند یک کاردستی کودکانه دربیاورید و به همان روش ساخت استاپ موشن، شروع به متحرک‌سازی و عکاسی از صحنه و اجزای آن کنید. معمولا استاپ موشن کات اوت به صورت دو بعدی ساخته می‌شود و دارای جذابیت زیادی برای مخاطبان این سبک از انیمیشن است.

روش ششم: Silhouette Animation (سیلات انیمیشن)

سیلات انیمیشن یا انیمیشن سایه‌ها، یکی از انواع استاپ موشن است که تنها با نور و سایه سر و کار دارد. سیلات انیمیشن شاید تنها تکنیکی در استاپ موشن باشد که کمترین هزینه را برای شما رقم می‌زند. چراکه شما تنها با استفاده از میزی شیشه‌ای که از کنار و یا زیر آن نورپردازی می‌کنید و با استفاده از اجسام و یا چند تکه کاغذ، می‌توانید سناریوی خود را به روشی متفاوت به نمایش دربیاورید.

سفارش استاپ موشن خود را به ما بسپارید

سفارش خود را متناسب با ایده‌ ای که دارید به گروه آراستاپ موشن بسپارید

انواع استاپ موشن را نام ببرید؟

آبجکت انیمیشن، انیمیشن کات اوت، پیکسلیشن، انیمیشن خمیری، انیمیشن عروسکی

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *