استاپ موشن انواع استاپ موشن آراستاپ موشن-RStopmotion

استاپ موشن چیست ؟

” استاپ موشن چیست “ شاید ابتدایی‌ترین سوالی باشد که همه شما در اولین مواجهه با شنیدن نام آن به ذهن‌تان رسیده باشد. در استاپ موشن شما از جادوی حرکت دادن به اشیاء حقیقیِ اطراف‌تان به جای نقاشی و کاراکترهای نرم‌افزاری استفاده می‌کنید و ایده‌تان را به یک انیمیشن جذاب و خلاقانه تبدیل می‌کنید. کافی است از حرکت فریم به فریم اشیاء اطراف‌تان عکاسی کنید و آن‌ها را به طور متوالی به نمایش در بیاورید.

یکی از شیرین‌ترین خاطره‌های ما از دوران کودکی به انیمیشن‌ها و کارتون‌هایی برمی‌گردد که با لذت روبروی تلویزیون می‌نشستیم و آن‌ها را تماشا می‌کردیم. با این حال همیشه کنجکاو بودیم که این داستان‌های زیبا و دوست داشتنی که حتی گاهی دوست داشتیم به جای کاراکترهای آن بودیم، چطور درست شدند؟

بزرگتر که شدیم فهمیدیم یک گروهی می‌نشینند و صحنه به صحنه و حرکت به حرکت تمام داستان را نقاشی می‌کشند و بعد این‌ها را با دستگاه مخصوصی پشت سر هم می‌گذارند. وقتی تمامی این تصاویر با سرعت ثابت و مخصوصی پشت سرهم به نمایش درمی‌آید، این حس به ما القا می‌شود که همه کاراکترهای موجود در این نقاشی‌ها و داستان زنده هستند و حرکت دارند. آن موقع بود که دریافتیم استاپ موشن چیست!

به مرور سبک‌های جدیدی از ساخت انیمیشن ابداع شد و مشتاقان و مخاطبان خودش را جذب کرد. یکی از این سبک‌ها، استاپ موشن بود. استاپ موشن هر چند در دسته‌ی انیمیشن‌ها قرار داشت اما تفاوت عمده‌اش با مابقی هم ردیف‌هایش، او را مجزاتر می‌کرد. برای ساخت استاپ موشن نیاز به یک ذهن خلاق بود تا بتواند به قول شاعر، چشم‌ها را بشورد و اطرافش را جور دیگر ببیند.

استاپ موشنیست باید در ذهنش همه اجسام اطراف را زنده می‌کرد، به آن‌ها حرکت می‌داد و هر کار خارق‌العاده‌ای که در دنیای عادی نمی‌شد با آن‌ها انجام داد را رویشان پیاده می‌کرد؛ و همین آغاز راهی بود برای به ‌وجود آوردن همه آنچه که درون ذهن خلاقش می‌گذشت. چراکه در استاپ موشن شما از جادوی حرکت دادن به اشیاء حقیقیِ اطراف‌تان به جای نقاشی و کاراکترهای نرم‌افزاری استفاده می‌کنید.

در استاپ موشن اجسام اطراف‌تان می‌توانند به روایت داستان‌تان کمک کنند و شما را به یک انیمیشن جذاب و خلاقانه برسانند. استاپ موشن می‌تواند گوشی شما را به یکباره در فضای اتاق‌تان ظاهر کند و آن را به یک لپ‌تاپ آخرین سیستم تبدیل کند. به وسایل دورن اتاق‌تان حرکت دهد تا هرکدام خودشان به وظایف‌شان رسیدگی کنند و یا تخت خواب اتاق‌تان بدون اینکه از جایتان حرکتی کنید خودش خود به خود مرتب شود. حتی خودتان می‌توانید به راحتی بدون اینکه قدمی از قدم بردارید تنها با یک اشاره، وسیله‌ای را به سمت خودتان فراخوان کنید؛ تنها کافی است که بخواهید.

فقط یادتان باشد برای استفاده از جادوی استاپ موشن نیاز به یک عنصر ویژه دارید؛ صبر. برای ساخت استاپ موشن باید آبجکت‌ها و اشیائی که می‌خواهید تصویری متحرک از آنها نشان دهید را فریم به فریم و ذره به ذره جابجا کنید و یا حالتش را تغییر دهید. سپس با هر تغییر از آن عکاسی کنید. همین عمل شاید ساعت‌ها و روزها زمان ببرد و گاهی هم ظرف صبر شما را سرریز کند؛ اما در عوض، در انتهای کار می‌توانید تمامی فریم‌های عکاسی شده را پشت سر هم به نمایش دربیاورید و شاهد زنده شدن و حرکت خود به خودی اشیاء و کاراکترهای داستان‌تان باشید و بی‌نهایت از آن لذت ببرید.

انواع استاپ موشن

قبل از این‌که بخواهید وارد دنیای اسرارآمیز استاپ موشن شوید، به آگاهی بیشتری لازم دارید. بهتر است قبل از هر چیز بدانید استاپ موشن خودش چه سبک‌هایی را شامل می‌شود تا از همان ابتدای راه با توجه به علاقه‌مندی خودتان، کار را شروع کنید.

  1. آبجکت انیمیشن (Object Animation): آبجکت انیمیشن به سبکی گفته می‌شود که شما می‌توانید با استفاده از تمامی اشیاء اطرافتان به خلق ایده و داستانتان بپردازید.
  2. Pixilation: در این روش انسان هم می‌تواند در روایت داستان شما نقش‌آفرینی داشته باشد و کاری متفاوت را برای مخاطبین به نمایش بگذارد.
  3. Claymation  یا انیمیشن خمیری: آبجکت‌ها در این سبک، از خمیر ساخته می‌شوند. انیمیشن پر بازدید و محبوب «بره ناقلا» در همین سبک استاپ موشن ساخته شده است.
  4. Puppet Animation یا انیمیشن عروسکی: در سبک عروسکی شما می‌توانید از کاراکترهای عروسکی، با هر نوع متریالی برای خلق داستان‌تان استفاده کنید. انیمیشن‌های «آقای گوزن» یا «قصه‌های بازار» از نمونه کارهای ایرانی از این سبک هستند.
  5. Cutout: در سبک کات اوت انیمیشن شما با برش انواع کاغذ، مقوا یا پارچه و حرکت فریم به فریم آن‌ها شروع به روایت داستان‌تان می‌کنید.
  6. Silhouette Animation یا انیمیشن سایه‌ای: این سبک را می‌توان نوعی از سبک کات اوت دانست که تنها با نور و سایه سر و کار دارد و با بازی نور و سایه‌ها داستان‌پردازی می‌کند.

انواع استاپ موشن را بشناسیم.

برای این که با انواع تکنیک های ساخت استاپ موشن آشنایی بیشتری پیدا کنید با ما همراه باشید.

با استاپ موشن درآمدزایی کنید

در سال‌های اخیر با پیشرفت اینترنت و استقبال مردم از فضای مجازی، بستر جدیدی برای تولید محتوا و تبلیغ به وجود آمده است. همین بستر و دیده شدن تبلیغات باعث شده تا عرضه‌کنندگان محصول رغبت بیشتری برای تولید تیزرهای تبلیغاتی متفاوت، جذاب و خلاقانه داشته باشند. همین دلیل باعث شده تا بسیاری از سفارش‌دهندگان به جای هزینه برای انیمیشن‌ها و یا تیزرهای گران قیمت رو به تبلیغات تولید محتوا به سبک استاپ موشن بیاورند و برند و محصول‌شان را خاص‌تر در چشم بینندگان جلوه دهند. شما هم با ساخت استاپ موشن می‌توانید به فکر یک درآمدزایی خوب به روشی جذاب باشید! پس برای آموزش‌های بیشتر با آراستاپ موشن همراه باشید.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *