برای دانستن اینکه آرماتور استاپ موشن چیست و انواع آن کدام است تا پایان این مقاله همراه ما باشید. اگر تازه وارد حرفه‌ی استاپ‌ موشن شده‌اید، برای استاپ‌موشنیست حرفه‌ای شدن لازم است با تمام جزئیات کار عملکرد آرماتور استاپ موشن برای حرکت عروسک آشنا شوید. برای این منظور شما را به خواندن ادامه این مقاله دعوت می نمایم.

 ما قرار است در مقاله‌ی آرماتور استاپ موشن در مورد این موارد با شما صحبت کنیم:

آرماتور استاپ موشن چیست؟

آرماتور (Armature) همان نقشی را برای عروسک‌های استاپ موشن ایفا می‌کند که اسکلت بدن ما وظیفه دارد؛ یعنی ثابت ماندن و ایستادگی و البته امکان ایجاد حرکت‌های مختلف.

استفاده از آرماتور به عنوان اسکلت عروسک و آبجکت‌های مختلف نزدیک به یک قرن پیش برمی‌گردد. یکی از اولین آرماتورهای پیچیده به عروسک گوریلی به نام کونگ (Kong) در فیلم کینگ کنگ (King Kong) مربوط می‌شود. گوریلی که توسط ویلیس اوبراین (Willis O’Brien) و مارسل دلگادو (Marcel Delgado) در سال 1933 ساخته و انیمیت شد.
آن‌ها چهار مدل آرماتور با اندازه‌های متفاوت برای صحنه‌های مختلف این فیلم ساختند. آرماتورهای پیشرفته‌ای که با آن‌ها می‌توانستند عروسک کونگ را در صحنه‌هایی مانند درگیری با دایناسور به راحتی به حرکت و چرخش در بیاورند.

آرماتور استاپ موشن هونگ کونگ

 

بخشی از حرکت عروسک کونگ (Kong) با کمک آرماتور و تکنیک استاپ موشن در فیلم کینگ کنگ (King Kong)

 به فکر استخوان‌بندی عروسک‌تان باشید

زمانی که شما تصمیم می‌گیرید تا استاپ موشنی به سبک انیمیشن خمیری یا عروسکی بسازید، حتما عروسک یا اشیائی را دارید که می‌خواهید به راحتی بایستند و یا بتوانید در صحنه‌های مختلف آن‌ها را حرکت دهید.
تنها گزینه‌ پیش رویتان برای این کار، این است که به فکر استخوان‌بندی عروسک و آبجکتی که دارید باشید و متناسب با آن‌ها آرماتور تهیه کنید.

فکر نکنید با یک آرماتور برای هر عروسک کارتان راه می افتد. چرا که ممکن است برای یک کاراکتر به چندین آرماتور نیاز پیدا کنید. اگر به دنبال خرید آرماتور استاپ موشن بروید، مطمئنا با انواع مختلفی از آرماتور روبرو خواهید شد. از چند قطعه سیم و مهره گرفته تا انواع آرماتورهای فلزی و تراش خورده. این شما هستید که بنا بر نیاز و شخصیت عروسک داستان و البته پول جیب‌تان، نوع آرماتور مورد نیازتان را انتخاب می‌کنید.

پس برای اینکه بتوانید بهترین آرماتور را انتخاب کنید، بهتر است با ما در آراستاپ موشن همراه شوید و با خصوصیات انواع آرماتور به طور جداگانه آشنا شوید.

 

 آرماتور استاپ موشن

 انواع آرماتور استاپ موشن را بشناسید

 آرماتور توپ و سوکت (ball and socket Armature):

 آرماتور توپ و سوکت به اسم‌هایی مثل آرماتور مفصلی یا آرماتور آرمیچری هم معروف است. این نام‌گذاری هم به دلیل مفصل‌هایی است که برای اولین بار در این نوع آرماتور با گوی‌های به اصطلاح آرمیچری ساخته شده. آرماتورهای مفصلی از فلزهایی از جنس آلومینیوم، فولاد، استیل و برنج ساخته می‌شوند.

 این آرماتورها به دلیل مقاومت بالایی که دارند، اغلب برای پروژه‌ها و استاپ موشن های حرفه‌ای و کارهایی که مدت زمان طولانی نیاز به استقامت بالای عروسک و حرکت زیاد آن دارند ساخته می‌شوند.
انواع مختلف این آرماتور استاپ موشن را می‌توانید در بخش فروشگاه سایت ببینید و یا اگر می‌خواهید اطلاعات بیشتری از این آرماتور داشته باشید، می‌توایند از مقاله‌ای که در مورد آرماتور توپ و سوکت در سایت آراستاپ موشن قرار دادیم استفاده کنید.

 

آرماتور توپ و سوکت

 آرماتور سیمی (Wire Armature):

 قبول داریم که هزینه خرید یک آرماتور آماده مفصلی حتی در اندازه کوچک هم بسیار بالاست، پس بیایید در مورد پیشنهاد دوم‌مان صحبت کنیم.
آرماتورسیمی نوع دیگری از آرماتورهای استاپ موشن است که برای استوار نگه داشتن و حرکت دادن به عروسک‌های استاپ موشن بهتان پیشنهاد می‌کنیم.

 برای داشتن یک آرماتور سیمی فقط به چند سانتی‌متر و شاید هم متر!!! مفتول آلومینیومی احتیاج دارید و مقدار کمی زمان که آن‌ها را به هم بتابانید. به همین راحتی شما صاحب یک آرماتور عروسک استاپ موشن خواهید شد.
هرچند که ممکن این جنس از آرماتور برای همه نوع عروسکی دوام نیاورد و مقاوم نباشد. ولی در عوض برای عروسک‌هایی که مناسبش هستند به راحتی و در هر جهتی می‌توانید سیم‌ها را به حرکت در بیاورید و برای این کار هیچ محدودیتی ندارید.

در فروشگاه آراستاپ موشن، آرماتور حرفه ای سیمی را می‌توان مشاهده و خرید نمود. همچنین در مقاله آرماتور سیمی مخصوص استاپ موشن می‌توان بیشتر با این آرماتور آشنا شد و نحوه ساختش را هم یاد گرفت.

 

آرماتور سیمی

آرماتور چاپ سه بعدی (3D Printer Armature):

آرماتور چاپ سه بعدی به  نوعی همان آرماتور توپ و سوکت و یا به اصطلاح مفصلی است که با جنس مواد مخصوص و سبک و با کمک پرینترهای سه بعدی ساخته شده‌اند.
هرچند که روز به روز پیشرفت خوبی در زمینه ساخت این نوع از آرماتورها بدست می‌آید اما هنوز هم این نوع آرماتورها قدرت ایستایی و استقامت و یا حرکت خوبی را در مفصل‌هایشان نسبت به آرماتورهای مفصلی فلزی ندارند.

برای اینکه بیشتر با کاربرد پرینترهای سه بعدی آشنا شوید، پیشنهاد می‌کنیم حتما مقاله پرینتر سه بعدی در استاپ موشن را هم نگاهی بیندازید.

آرماتور چاپ سه بعدی

 حالا که با انواع آرماتور مخصوص استاپ موشن آشنا شدید، این شما هستید که انتخاب می‌کنید آرماتور و اسکلت عروسک‌تان بسیار پیچیده و البته پرهزینه باشد یا آنقدر ساده که عرض یک ربع بتوانید آن را سرهم کنید!
حالا مهم‌ترین چیز این است که سریع‌تر دست به کار شوید و با سرهم کردن عروسک و کاراکتر داستان‌تان، یک استاپ موشن شگفت‌انگیز را خلق کنید. موفقیت در انتظار شماست.

به‌منظور دسترسی راحت‌تر به متداول‌‌ترین سوالات درباره‌ی آرماتور استاپ موشن، ما برخی از این سوالات را در باکس های نارنجی ذیل قرار دادیم. با کلیک بر سوالات زیر، می‌توانید پاسخ را مشاهده کنید.

سوالات متداول درخصوص آرماتور

آرماتور چیست؟

آرماتور (Armature) همان نقشی را برای عروسک‌های استاپ موشن ایفا می‌کند که اسکلت بدن ما وظیفه دارد. یعنی ثابت ماندن و ایستادگی و البته امکان ایجاد حرکت‌های مختلف.

انواع آرماتور مخصوص استاپ موشن کدام‌اند؟
  • آرماتور توپ و سوکت (ball and socket Armature): آرماتور توپ و سوکت به اسم‌هایی مثل آرماتور مفصلی یا آرماتور آرمیچری هم معروف است.
  • آرماتور سیمی (Wire Armature): این آرماتور با تاباندن چند سیم مفتولی طبق اندازه عروسک ساخته می‌شود.
  • آرماتور چاپ سه بعدی (D Printer Armature3): آرماتور چاپ سه بعدی به نوعی همان آرماتور توپ و سوکت و یا به اصطلاح مفصلی است که با جنس مواد مخصوص و سبک و با کمک پرینترهای سه بعدی ساخته شده‌اند.
کدام آرماتور برای پروژه‌های حرفه‌ای استاپ موشن مناسب‌تر است؟

آرماتور توپ و سوکت (ball and socket Armature) به دلیل مقاومت بالایی که دارند، اغلب برای پروژه‌ها و استاپ موشن های حرفه‌ای و کارهایی که مدت زمان طولانی نیاز به استقامت بالای عروسک و حرکت زیاد آن دارند مناسب‌تراند.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *