نکات کلیدی در ساخت استاپ موشن ، آراستاپ موشن

ساخت استاپ موشن و نکات کلیدی آن

ساخت استاپ موشن چیز است که نیاز به یک انیماتور حرفه ای دارد و شما به دنبال آن هستید. ولی در ابتدای راه حتما این  سوال را از خودتان میپرسید که برای شروع انیمیت، چه تجهیزاتی نیاز دارم؟ چه نکته هایی را در حین انیمیت باید رعایت کنم تا بتوانم خروجی خوبی داشته باشم.

خب قطعا این اصلی ترین دغدغه برای شروع انیمیت هست که باید به خوبی در ذهن خودتان بسپارید. پس این مقاله را حتما تا آخر بخوانید.

چگونه توهم حرکت را به خوبی ایجاد کنیم؟

در مقاله های قبلی با هم فهمیدیم که استاپ موشن در واقع ایجاد توهم حرکت در ذهن مخاطب است. حالا میخواهیم ببینیم چطور میتوانیم این توهم حرکت را به زیبایی و بدون نقص انجام دهیم تا گیرایی پیام بیشتر باشد و این توهم برای مخاطب باور پذیرتر باشد.

اگرچه ساخت فیلم های استاپ موشن مطمئناً می تواند کاری وقت گیر باشد ، اما روند کار آنقدر ساده است که می توانید در کمتر از پنج دقیقه انیمیشن ساده خود را با تلفن هوشمند بسازید.

نکات اصلی  ساخت استاپ موشن انیمیشن (stop-motion basic tips) را میتوان در شش مورد خلاصه کرد:

انتخاب کاراکتر یا سوژه مناسب

قسمت مهم در مورد استاپ موشن این است که تقریباً هر چیزی می تواند به یک شخصیت تبدیل شود. نقاشی ها، مجسمه های سفالی یا سیلیکونی، اسباب بازی ها، بشقاب ها، غذا و حتی انسان. پس شما باید سعی کنید متناسب با داستانتان کاراکتر مناسب را انتخاب کنید.

انتخاب کاراکتر ، نکات ساخت استاپ موشن ، آراستاپ موشن
انتخاب کاراکتر ، نکات ساخت استاپ موشن ، آراستاپ موشن

نور مناسب

از مهم ترین نکات ساخت استاپ موشن نور مناسب است. توجه داشته باشید نوری که شما استفاده میکنید باید نور مصنوعی و ثابت باشد و حتما از تاثیر نور خورشید بر روی کار جلوگیری کنید.

از آنجایی که استاپ موشن یک پروسه زمان بر است و امکان دارد در یک روز، شما چند ساعت مشغول عکاسی باشید، نور خورشید در طول این مدت تغییر میکند. شما باید از نور های ثابت و بدون نوسان استفاده کنید. ساده ترین نوری که میتوان برای کارهای استاپ موشن استفاده کرد یک چراغ مطالعه است. برای بهتر شدن کار میتوان از نورهای سینمایی مثل dedo light یا نور های ال ای دی سینمایی استفاده کرد.

نور استاپ موشن ، آراستاپ موشن
نور استاپ موشن ، آراستاپ موشن

دوربین

برای تولید استاپ موشن دوربین های مختلفی میتوان استفاده کرد حتی دوربین های موبایل میتوانند این کار را برای ما انجام بدهند. فقط کافیست نرم افزار مناسب را روی موبایل خود نصب کنیم و ساخت انیمیشن را شروع کنیم. نرم افزار های مختلفی هم برای موبایل وجود دارد که از بهترین آن ها میتوان به نرم افزار stop motion studio اشاره کرد (از این قسمت نرم افزار را دانلود کنید و با این نرم افزار بیشتر آشنا شوید.)
ولی به غیر از دوربین موبایل دوربین های slr توصیه می شوند چون به راحتی میتوانید به لپ تاپ یا پی سی متصل کنید و پروسه ساخت استاپ موشن را پیش ببرید. از نمونه مدل های دوربین slr میتوان به دوربین های کنون، نیکون، سونی و… اشاره کرد که ما چون با نرم افزار دراگون فریم کار میکنیم نیاز است دوربین ما توسط این نرم افزار پشتیبانی شود. برای اینکه مطمئن شوید دوربین شما توسط این نرم افزار پشتیبانی می شود میتوانید به سایت دراگون فریم مراجعه کنید و لیست دوربین هایی که توسط این نرم افزار پشتیبانی می شود را ببینید.

دوربین کنون، آراستاپ موشن
دوربین نیکون، آراستاگ موشن
دوربین سونی، آراستاپ موشن

تنظیمات دوربین

این نکته را هیچ وقت فراموش نکنید که در پروسه استاپ موشن تمامی تنظیمات دوربین از جمله وایت بالانس و ایزو و سرعت شاتر و حتی فوکوس و استابلایزر لنز همگی باید روی حالت تنظیم دستی یا manual باشد و همه آنها را باید از حالت خودکار یا auto بردارید. در حالت خودکار دوربین به تشخیص خود تنظیمات را تغییر میدهد مثلا سرعت شاتر را نسبت به محیط کم یا زیاد میکند که باعث کم و زیاد شدن نور عکس می شود. این تغییرات باعث ایجاد فلیکر یا نوسان در عکس ها می شود و در نهایت کیفیت خروجی انیمیشن را پایین می آورد.

تنظیمات دوربین ، آراستاپ موشن
تنظیمات دوربین ، آراستاپ موشن

سه پایه دوربین

هنگام شروع کار ، بهتر است دوربین خود را در موقعیت ثابت مانند سه پایه قرار دهید تا حرکت به صفر برسد. اطمینان حاصل کنید که صحنه و سوژه شما در فوکوس هستند. سه پایه مناسب از مهمترین ارکان استاپ موشن است که باید به آن اهمیت دهید و برای فیکس کردن دوربین وقت بگذارید. در برخی از کارهای استاپ موشن شما نیاز دارید که از نمای بالا عکس بگیرید پس باید دوربین به حالت عمود بر صفحه باشد که این کار با سه پایه های عکاسی و فیلمبرداری عادی خیلی مشکل می شود. برای این کار از سه پایه های صلیبی یا سه پایه T استفاده کنید تا براحتی بتوانید نمای عمود بر صفحه داشته باشید. در صورت کار با موبایل میتوانید از سه پایه های مخصوص منوپاد استفاده کنید و موبایل را در مونوپاد قرار دهید.
هر اقدامی که می شود را باید انجام داد تا در حین عکاسی و پروسه ساخت استاپ موشن جابجایی در مکان دوربین صورت نگیرد و لرزشی نداشته باشید. مثلا زدن دکمه شاتر دوربین و یا زدن دکمه شات موبایل باعث ایجاد حرکت ریز در دوربین می شود. برای همین پیشنهاد میکنیم برای موبایل از هندزفیری هایی استفاده کنید که روی آنها کلید کم و زیاد کردن صدا وجود دارد و برای گرفتن عکس از این کلید ها، یا از ریموت های بلوتوثی مخصوص موبایل استفاده کنید. زمانی که دوربین را به نرم افزار دراگون متصل کنید با دکمه های کیبورد میتوانید عکس بگیرید و نیازی به زدن دکمه شاتر دوربین ندارید.

پایه مونو پاد ، آراستاپ موشن
پایه تی ، آراستاپ موشن

نرم افزار ساخت استاپ موشن

: تعداد زیادی نرم افزار وجود دارد که میتوان برای ساخت استاپ موشن از آنها استتفاده کرد ولی نرم افزاری که ما پیشنهاد میکنیم و تقریبا در بسیاری از کارهای حرفه ای استاپ موشن استفاده می شود نرم افزار دراگون فریم است. این نرم افزار کاملا به شما امکان دسترسی به تنظیمات دوربین را میدهد و میتوانید به راحتی دوربین را از راه دور کنترل کنید.

نرم افزار Dragonframe

برای دانلود و آشنایی بیشتر با این نرم افزار کلیک کنید.

نرم افزاری که برای کار با موبایل پیشنهاد میکنیم نرم افزار stop motion studio هست که میتوانید آن را نصب و در هر جایی از آن استفاده کنید و یک انیمیشن استاپ موشن زیبا را خلق کنید.

نرم افزار Stop Motion Studio

برای دانلود و آشنایی بیشتر با این نرم افزار کلیک کنید.

دراگون فریم، دانلود برنامه دراگون فریم، ساخت استاپ موشن برای ویندوز، آراستاپ موشن، RStopmotion
نرم افزار استاپ موشن استودیو ، آراستاپ موشن

۴ دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *