آرماتور چاپ سه بعدی ، استاپ موشن ، انیمیشن ، مفصل ، آراستاپ موشن

خب، می‌رسیم به این سری از آموزش های آرستاپ موشن در زمینه‌ی آرماتور چاپ سه بعدی و نحوه ساخت آن. ما در این مقاله با شما در مورد موارد زیر صحبت خواهیم کرد پس با ما برای حرفه‌ای شدن تا پایان این مقاله همراه باشید.

 

 

باید قبول کرد که با پیشرفت علم خیلی چیزها هم با سرعت تغییر می‌کنند مثلا همین ساخت آرماتور مخصوص استاپ موشن.
یک زمانی اگر برای تهیه یک آرماتور استاپ موشن هزینه کافی نداشتید، فقط با کلی امکانات و زحمت و تراشکاری و جوشکاری می‌شد آرماتور مفصلی خودتان را بسازید. اما حالا روش‌های خیلی آسان‌تری پیش روی شماست تا قطعات آرماتورتان را بسازید و با چند میله یا سیم سرهم‌شان کنید.

 

آرماتور چاپ سه بعدی یا 3D Printer Armature چیست؟

 

آرماتور چاپ سه بعدی (3D Printer Armature) به نوعی همان آرماتور مفصلی است اما به روش چاپ شده و البته با جنسی از پلاستیک و مواد پلیمری مانند PLA! حتما می‌پرسید چطور ممکن است؟
خب بگذارید از اول کار برایتان تعریف کنیم، درست از زمانی که یک پروژه شروع می‌شود و کاراکترهای عروسکی مخصوص پروژه شما مشخص می‌شوند.

 

چطور آماتور چاپ سه بعدی بسازیم؟

قبل از اینکه بخواهید درست کردن هر سر و دست و پایی را شروع کنید، باید طبق طراحی اندام‌ها و اندازه‌های اصلی عروسک، قسمت‌ها و مفاصل مخصوص آرماتور مورد نظرتان را بسازید.
برای ساختن آرماتور مفصلی به روش چاپ سه بعدی، به جای آنکه به سراغ انبار لوازم یدکی و جعبه آچار برای پیدا کردن سیم و آرمیچر بروید، می‌توانید خیلی شیک پشت میز کامپیوتر بشینید و شروع کنید آرماتورتان را به صورت سه بعدی در نرم‌افزار CAD طراحی کنید.

 

ساخت آرماتور چاپ سه بعدی - ساخت استاپ موشن با آراستاپ موشن

 

زمانی که قطعات آرماتور را با دقت طراحی کردید، نوبت آن می‌رسد که خیلی راحت دکمه پرینت را با یک بند انگشت فشار بدهید. به همین راحتی قطعات آرماتور مفصلی شما آماده است.

البته یک نکته را فراموش نکنید!
دکمه پرینت قرار نیست طراحی شما را بر روی کاغذ چاپ کند، بلکه قرار است طراحی شما را به صورت کاملا واقعی و به صورت سه بعدی بسازد. البته برای این کار قطعا پرینترهای معمولی کمکی به شما نمی‌کنند و شما به پرینترهای مخصوص چاپ سه بعدی احتیاج دارید.

 

دستگاه پرینتر سه بعدی-3D printer

 

اگر این مراحل را با موفقیت به پایان رساندید، به شما تبریک می‌گوییم. حالا می‌توانید هر مقداری که نیاز دارید برای عروسک‌های پروژه‌تان آرماتور بسازید.
اگر آرماتوری که طراحی کردید از نوعی است که مفاصل عروسک‌تان به میله‌های ساق دست و پا و ستون مهره‌ها متصل است، پس کارتان راحت است. فقط کافی است تا مفاصل را در جای خود قرار دهید و به هم متصل کنید.

 

3Dprinter armature- آرماتور چاپ سه بعدی

 

اما اگر فقط مفصل‌های توپ و سوکتی را طراحی و چاپ کرده باشید، پروسه کمی طولانی‌تری در پیش دارید. حالا بسته به اینکه می‌خواهید قسمت‌های بین مفاصل از سیم یا میله‌های فلزی ساخته شوند، کارتان کمی پیچیده‌تر می‌شود اما در عوض خیال‌تان از مقاومت آرماتور راحت‌تر است.
از اینجا به بعد دیگر می‌توانید به همان روش‌هایی که در مقاله‌های ساخت آرماتور سیمی و آرماتور توپ و سوکت اشاره کردیم عمل کنید و مفاصل آرماتور را به هم متصل کنید.

 

wire armature- آرماتور سیمی استاپ موشن

 

متریال‌های مخصوص پرینتر سه بعدی

حالا سوال مهمی که ممکن است در ذهن‌تان ایجاد شود این است که آرماتورمان را با کمک پرینتر سه بعدی از چه متریال‌هایی می‌توانیم بسازیم؟

در پرینترهای سه بعدی مواد پلیمری، سرامیکی، فلزی و حتی کامپوزیتی قابل فرآوری هستند. با این حال، در ایران پرینترهای پلیمری بیشتر در دسترس می‌باشد و از بین پلیمرها PLA به دلیل پرینت راحت فراگیرتر شده است. در حال حاضر پرینت پلیمرهای PLA و PolyAmide و ABS و HIPS و انواع مختلفی از رزین‌ها در ایران قابل پرینت می‌باشند که هر متریال ویژگی منحصر به فرد و کاربرد مخصوص به خود را دارد. پس با توجه به نوع چاپگر سه بعدی‌تان آرماتور عروسک‌ استاپ موشن تان را بسازید.

 

با این ویدئو آرماتور چاپ سه بعدی را بهتر بسازید

 

ویدئوی زیر هم می‌تواند کمک خوبی برایتان باشد تا با روش ساخت آرماتور استاپ موشن به روش چاپ سه بعدی آشناتر شوید.

سوالات متداول در خصوص آرماتور چاپ سه‌بعدی

1-آرماتور چاپ سه بعدی (D Printer Armature3) چیست؟
  • نوعی آرماتور مفصلی با جنس پلاستیک و مواد پلیمری است که با استفاده از پرینتر سه بعدی برای اسکلت‌بندی عروسک‌های استاپ موشن ساخته می‌شود.
2-پرینتر سه بعدی چیست؟

دستگاه پرینتر سه بعدی در واقع دستگاهی شبیه به دستگاه های سی ان سی است که می تواند یک فایل سه بعدی طراحی شده با استفاده از نرم افزارهای سه بعدی و یا اسکنر سه بعدی را به یک شیء فیزیکی قابل لمس تبدیل کند.

3-چه متریال‌هایی را با کمک پرینتر سه بعدی می‌توانیم بسازیم؟

در پرینترهای سه بعدی مواد پلیمری، سرامیکی، فلزی و حتی کامپوزیتی قابل فرآوری هستند. با این حال، در ایران پرینترهای پلیمری بیشتر در دسترس می‌باشد و از بین پلیمرها PLA به دلیل پرینت راحت فراگیرتر شده است. در حال حاضر پرینت پلیمر های PLA و PolyAmide و ABS و HIPS و انواع مختلفی از رزین‌ها در ایران قابل پرینت می‌باشند که هر متریال ویژگی منحصر به فرد و کاربرد مخصوص به خود را دارد.

بدون دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *